Moj radni sto Serija „Knjigice o nama“

Jedna grupa studenata, okupljena pod nazivom Karantin knjiga, ovih dana se igra sa objektima oko sebe, onih koji ih na bilo koji način definišu. Svake nedelje odgovaraju na temu, slikom i tekstom. Ideja je da od impresija napravimo seriju knjigice o nama.

Ovonedeljna tema je bila MOJ RADNI STO. Bilo je potrebno fotografisati detalj radnog stola i objasniti KAKO TAJ DETALJ DEFINIŠE MENE I MOJ NAČIN RADA.

Jovana Milojević
Na svakom stolu na kojem se ja zadržavam tu je i računar + miš, slušalice koje trenutno služe samo za pozive, jer su ptice zadužene za muziku. Tu je i omiljena šarena tegla da me podseti da smo tu na broju i da nas čeka posao (zabavni – jer samo posao, možda malo zvuči strogo).

Jovana Milojević

Tea Milošević
Ovo je moja trenutno aktivna radna površina na kojoj sam pravila papir koji ću koristiti za knjigu umetnika. Ceo taj haos i nered zapravo prikazuje moju (ne)organizovanost.

Tea Milošević

Ana Trifunović
Ovo je slika mog radnog stola i materijala koji najčešće koristim. Kada sam kod kuće, kao sada, radim u trpezariji jer volim da sam u kontaktu sa porodicom kada za to imam priliku. Na stolu je dosta papira koji deluju kao nered, ali volim kada mogu da vidim sav materijal sa kojim raspolažem. Mislim da me obilje materijala inspiriše da ga iskoristim. Često se tu nađe i neki moj stari rad koji mi je u tom trenutnku zanimljiv i na kom radim uporedno sa trenutnim projektom ili neka monografija pošto me lepe knjige inspirišu ma šta da radim.

Ana Trifunović

Jana Stankovski
Zato što su ti flomasteri i taj blok jedino što imam za crtanje trenutno a sećam se da sam razmišljala da li uopšte da ih ponesem, jer ko zna šta ću sve kupiti ovde od pribora i materijala…Pa, izgleda ništa :PP

Jana Stankovski

Vanja Bajović
Moj radni sto je taman toliko veliki da na njega mogu staviti kompjuter, čašu sa vodom i posudu sa priborom, a da mi pritom ostane mesta za laktove prilikom rada. Kada počnem sa radom nastaje takav haos na stolu da i najmanja praznina biva popunjena. Trudim se da ga držim svagda urednim, ali mi to ne polazi za rukom…

Vanja Bajović

Sara Fuks
Sara Fuks

Sara Fuks

Olga Markalova
Pošto je moj radni sto trenutno zauzet ja se po nekoliko puta na dan selim iz jedne sobe u drugu i to izgleda komično, jer osim što premeštam kompjuter i ostale sitnice, ja uvek prenosim sa sobom ovu ogromnu lampu. Sa njom se osećam ušuškano i imam utisak da je njeno svetlo magični portal za rad sa zadovoljstvom.

Olga Markalova

Luka Stefanović
Ovo je moj pribor za rad na knjizi umetnika. Već neko vreme radim skoro isključivo digitalno, pa sam navikao da sve mogu da izmenim klikom dugmeta. Ovaj tradicionalni pristup u radu za mene predstavlja izlazak iz zone komfora.

Luka Stefanović

Hana Knežević
Zato što je to jedino što imam na stolu.

Hana Knežević

Luka Zubić
Ovo su moji tabla za crtanje i fotoaparat. Više volim digitalni način rada od tradicionalnog. Volim to što imam toliko različitih načina i mogućnosti da napravim rad, naročito uz pomoću kombinacije nekoliko uređaja.

Luka Zubić

Julija Hočko
Na mom stolu su računar i papiri, koji su mi neophadni za skice. U pozadini se nalaze kućica i vuk koje su delo moje mlađe sestre, kao i azbuka koju je ispisivao ujak.

Julija Hočko

Aleksandar Simonović
Šaljem fotografiju koja manje-više definiše moj određeni delić dana. Računar koji neumorno radi, dnevik koji neumorno ispisujem svako veče i knjigu krathih priča koju čitam pred spavanje 🙂

Aleksandar Simonović